تاثیر گروه در مانی شناختی-رفتاری بر بهبود علائم اعتیاد به اینتر نت، کیفیت زندگی وسلامت روان در دانشجویان 18تا30سال
هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی گروه درمانی شناختی-رفتاری بر کاهش علایم اعتیاد به اینترنت و ارتقاء کیفیت زندگی و سلامت روان در دانشجویان معتاد به اینترنت بود. نتایج :یافته های تحقیق نشان داد که گروه درمانی شناختی-رفتاری به طور معنی داری باعث کاهش علایم اعتیاد به اینترنت و ارتقاء کیفیت زندگی و سلامت روان در دانشجویان معتاد به اینترنت می شود.
زمینه و هدف: یکی از اثرات منفی استفاده زیاد از اینترنت اعتیاد و وابستگی به آن است. هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی گروه درمانی شناختی-رفتاری بر کاهش علایم اعتیاد به اینترنت و ارتقاء کیفیت زندگی و سلامت روان در دانشجویان معتاد به اینترنت بود.
روش: این مطالعه به روش پیش آزمون ــ پس آزمون همراه با گروه کنترل بود که بر روی 40 نفر (2 گروه 20 نفره) از دانشجویان مبتلا به اعتیاد به اینترنت در سال 97 انجام گرفت. گروه نمونه در دو مرحله ابتدای طرح و پس از مداخله (گروه درمانی شناختی- رفتاری) ارزیابی و مورد مقایسه قرار گرفتند. آزمودنی ها به تصادف به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. پس از اجرای آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ برای اعضای هر دو گروه، برای گروه آزمایشی، گروه درمانی شناختی به مدت 15 جلسه اجرا شد. در این طرح از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ،کیفیت زندگی و SCL-90 استفاده شد. نتایج با روش تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته های تحقیق نشان داد که گروه درمانی شناختی-رفتاری به طور معنی داری باعث کاهش علایم اعتیاد به اینترنت و ارتقاء کیفیت زندگی و سلامت روان در دانشجویان معتاد به اینترنت می شود.
نتیجه گیری: درمان اختلال اعتیاد به اینترنت نیز همانند دیگر اختلالات روانی از طریق گروه درمانی شناختی-رفتاری ، می تواند راهکار مناسبی برای درمان این اختلال باشد.
مجری طرح: دکتر سید سلمان علوی
ارسال نظر